Dokterswacht

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Over Dokterswacht Friesland

Spoedeisende huisartsenzorg in de avond, nacht en weekenden

Dokterswacht Friesland is er voor spoedeisende huisartsenzorg tijdens de avonden, nachten, weekenden en feestdagen voor inwoners en bezoekers in Friesland. We zijn er voor medische vragen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag als de eigen huisarts er weer is.

Dokterswacht Friesland werd in 2002 opgericht op initiatief van de Friese Huisartsenvereniging. Inmiddels zijn zo’n 300 Friese huisartsen bij ons aangesloten.

Lees het jaarverslag van 2022

Hoe Dokterswacht Friesland werkt

Op het TriageCenter van Dokterswacht Friesland nemen onze triagisten alle binnenkomende telefoontjes aan. Triagisten zijn veelal doktersassistenten die een aanvullende opleiding tot triagist hebben gevolgd. Ze zijn deskundig en goed in staat om de ernst van de klacht in te schatten en de juiste hulp in te schakelen.

Dat kan een telefonisch advies zijn. Of we vragen de patiënt langs te komen op onze huisartsenspoedposten. Als het nodig is, bezoeken onze huisartsen patiënten thuis. Soms sturen we patiënten direct door naar de Spoedeisende Hulp van het Ziekenhuis.

Patiënten kunnen alleen op afspraak langskomen op één van onze huisartsenspoedposten in Dokkum, Drachten, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek. De huisartsenspoedposten zijn in de buurt van ziekenhuizen (m.u.v. Dokkum), waarmee we nauw samenwerken.

Focus op kwaliteit

Bij alles wat we doen, staat het belang van onze patiënten voorop. We werken voortdurend aan de beste zorgverlening tegen aanvaardbare kosten. Met focus op kwaliteit dragen we bij aan betere huisartsenspoedzorg en verliezen we patiëntveiligheid nooit uit het oog. Dokterswacht Friesland is transparant en legt verantwoording af over het beleid en de geleverde zorg.

Onderdeel van Dokterszorg Friesland

Dokterswacht Friesland is onderdeel van de holding Dokterszorg Friesland. Dokterszorg Friesland is een organisatie van en voor huisartsen. We bieden producten en diensten die Friese huisartsen ondersteunen. Dokterszorg Friesland bestaat naast Dokterswacht Friesland uit: